ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η κ. Ράνια Σαλπιστή επί  τρεις δεκαετίες παρέχει υπηρεσίες μαχόμενης δικηγορίας σε προσωποπαγές γραφείο με προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Τομείς ενασχόλησης είναι οι περισσότεροι τομείς του δικαίου,  με ενεργή, επιμελή και αποτελεσματική  συμμετοχή στα δικαστικά δρώμενα της πόλης και ιδίως στους τομείς του ιδιωτικού δικαίου με ιδιαίτερη έμφαση στο οικογενειακό, κληρονομικό, στις πάσης φύσεως αστικές διαφορές (αυτοκινητικές, κτηματολογίου, υπερχρεωμένων που ενδεικτικά αναφέρονται) και δημοσίου δικαίου (υποστήριξη  πολίτη στο πολυδαίδαλο νομοθετικό περιβάλλον της δημόσιας διοίκησης).

Η συνεχής επιμόρφωση, η παρακολούθηση των επίκαιρων νομολογιακών δεδομένων μέσα από συνέδρια, σεμινάρια και παντοειδείς πηγές νομικής κατάρτισης, καθώς και η επιμέλεια στις χειριζόμενες υποθέσεις προδιαγράφουν το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα στην επίλυσή τους.

Έχει δικαίωμα παράστασης στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Διαθέτει διαπιστευμένο τίτλο Διαμεσολάβησης σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Διαθέτει την επιστημονική επάρκεια για την άσκηση του έργου του Διαμεσολαβητή και την τεχνική και υλική υποδομή για την αποτελεσματική διεκπεραίωση της διαδικασίας.

Υπήρξε συντονίστρια υπό ΕΓΔΙΧ εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών Ν4469/2017 και είναι διαχειρίστρια αφερεγγυότητος ΠΔ 133/2016

Email: salpisti@yahoo.gr  , raniasal09@gmail.com

 

Web: www.thesslawyer.gr

 

Σοφία Σαμαρά

Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με βαθμό «λίαν καλώς». Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τμήματος Ειδίκευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα των Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών, με βαθμό «λίαν καλώς».  Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 2018.  

Γνωρίζει την αγγλική (επίπεδο C2), τη γερμανική (επίπεδο C1) και την τούρκικη γλώσσα ( επίπεδο Β2 ). 

Είναι κάτοχος πιστοποίησης στα Προσωπικά Δεδομένα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι DPO (Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων). 

Έχει λάβει μέρος σε εικονικές επιστημονικές, ποινικές δίκες είτε στο ρόλο της εκπαιδεύτριας, είτε στο ρόλο της συμμετέχουσας, λαμβάνοντας την πρώτη θέση το Μάϊο του 2018 και τη δεύτερη θέση το Μάϊο του 2015 αντίστοιχα. 

Συμμετοχή το Νοέμβριο του 2019 στο ευρωπαϊκό συνέδριο του Πανεπιστημίου του Πόρτο ( Universidade de Porto ) στον τομέα του Ποινικού Δικαίου «Τhe right to be present». 

Διαρκής επιμόρφωση. 

αφήστε το e-mail σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας